Information til
nye klienter
Information til nye klienter
Formålet med Libramentis er at skabe en anderledes speciallægeklinik, hvor du som klient bliver set og hørt, der hvor du er i livet. Al behandling hos os er baseret på et tæt og tillidsfuldt samarbejde imellem klient og mig, hvilket selvfølgelig kræver, at du som klient tager ansvar for egne udfordringer, og i den proces støttes og guides på empatisk og kompetent vis af mig som speciallæge i psykiatri.
Vi har lokaler på Vestergade 10C, 8800 Viborg, og du kan finde os her.
Før du påbegynder et forløb hos os, modtager du et aktiveringslink til vores patientportal. Linket bliver sendt til din mailadresse. Du kan så følge linket og logge på vores patientportal med dit MitID. Når du er logget på patientportalen, kan du læse vores indkaldelse og e-konsultationer (= en “sikker” mail). Du kan også selv sende e-konsultationer til os, og du kan se de tider, der er reserveret til dig her i klinikken (når vi har booket tider til dig). Når vi sender en indkaldelse til dig, sender vi også samtidig en sms.
Forbered dig så godt til dit behandlingsforløb, som du nu kan.
Følgende tjekliste kan med fordel benyttes som forberedelse til dit behandlingsforløb:
- Oprettelse i patientportalen. Vi sender aktiveringslink til dig, hvis du kan tilbydes et forløb i klinikken, og vi har din mailadresse.
- I patientportalen finder du et oplysningsskema med spørgsmål i forhold til din baggrund. Du skal udfylde dette i god tid inden din første samtale. Oplysningsskemaet kan findes under “dine tider”, det er ”hæftet på” den første tid, du har i klinikken. Det vil altså sige, at du først kan udfylde oplysningsskemaet, når du har fået tilsendt tider fra klinikken. Når du besvarer oplysningsskemaet og sender det, ender det helt automatisk i din elektroniske journal her i klinikken.
- Sørg for at du kan finde klinikken. Den er lidt svær at finde, så se vejledningen under fanebladet “kontakt”, så du kan møde ca. 5-10 minutter før tid.
- Medbring dit gule sygesikringskort (skal medbringes hver gang).
-
Orienter dig omkring vores politik om udeblivelse og afbud. Du kan også orientere dig om de forskellige andre muligheder, vi tilbyder.
Hvorfor skal jeg udfylde oplysningsskema?
Oplysningsskemaet er fokuseret på baggrundsinformation, og den tid, vi kan spare, ved at du udfylder det hjemmefra, kan bedre bruges til at fordybe sig i andre ting og på at tale om de udfordringer, du har.
Nogle gange bliver dine svar brugt aktivt, andre gange benyttes det mere som baggrundsmateriale om dig. Dine svar gemmes i din journal hos os.
Hvordan er et behandlingsforløb ved Libramentis?
I et forløb ved Libramentis er fokus som udgangspunkt på en holistisk tilgang. Altså forsøger vi sammen at komme hele vejen rundt om dine udfordringer.
Indledningsvis arbejder vi imod en grundig og omhyggelig udredning.
Ved Libramentis lægger vi stor vægt på differentialdiagnostisk gennemgang (altså at sikre at der ikke er lidelser, man overser), så vi føler os sikre på, at et evt. behandlingsfokus er rigtigt.
Herefter koncentrerer vi os om behandling, hvor vi vil arbejde med:
- Relevant medicinering (hvis der er indikation derfor).
- Hvis det er relevant, tilbydes støttende samtale med fokus på livsstil og struktur i livet generelt.
- Hvis det er relevant, kan vi evt. tilbyde et metakognitivt forløb ved sygeplejerske Birthe.
- Sideløbende styrker vi din viden om dine udfordringer (dét, der kaldes psykoedukation).
- Fremadrettet håber vi at kunne tilbyde endnu flere behandlingstiltag her i klinikken, eller i samarbejde med eksterne fagfolk (f.eks. et struktureret forløb om søvn, diætist, træningsforløb med coach/fysioterapi, samt hvis det er relevant udførlig neuropsykologisk udredning og regulær samtaleterapi), men disse tiltag er for nuværende fortsat kun visioner.
Vi kan desværre ikke give klassisk psykoterapi, og hvis det er dette, du har behov for, anbefaler vi, at du tager kontakt til en kompetent psykolog.
Ligeledes kan der være behov for at supplere den udredning, vi kan tilbyde her ved Libramentis med en grundig neuropsykologisk gennemgang ved en kompetent neuropsykolog.
Libramentis har et uformelt samarbejde med flere kompetente psykologer og neuropsykologer, hvor vi kan stå inde for kvaliteten.
Praktisk information omkring samtaler:
Som udgangspunkt vil du allerede ved opstart være booket til 2 samtaler.
Til 1. og 2. samtale skal du afsætte 40 til 45 min.
Herefter vil forløbet oftest se ud som følger:
– afhængig af dine udfordringer kan der være behov for yderligere en til to udredningssamtaler (f.eks. hvis du skal udredes for ADHD, eller vi mistænker autisme). Til disse ekstra udredningssamtaler skal du afsætte 40 til 45 min.
– Når vi har fået identificeret dine udfordringer og evt. stillet en diagnose, vil vi sammen lave en plan for relevante fremadrettede tiltag. Hvis du ønsker, at behandling skal varetages af os her i Libramentis, vil vi sammen påbegynde en behandling, og der vil så blive fulgt op på denne behandling via justeringssamtaler. Du skal som udgangspunkt afsætte ca. 20 minutter til en justeringssamtale.
Alle udredningssamtaler afholdes ved psykiater Jacob.
Justeringssamtaler afholdes ved psykiatrisk sygeplejerske Birthe eller ved psykiater Jacob.
Du er altid velkommen til at tage en pårørende med til samtaler. Ved udredningssamtaler kan det oftest være en meget stor hjælp, hvis man har en pårørende med, men det er selvfølgelig dig som klient, der afgør, om du har lyst til dette.
Her hos Libramentis bruger vi ikke ”udredningspakker”, “behandlingspakker” eller ”medicineringspakker”. Man kan altid vælge at ophøre behandlingen, hvis man ikke er tilfreds med den behandling, man får, og/eller hvis vi ikke sammen kan finde en relevant vej videre. For os er samarbejdet med vores klienter afgørende, og hvis man som klient ikke er tryg og ikke føler sig set og hørt, kan vi ikke hjælpe på den rette måde.
Hvis vi ikke mener, at vi kan hjælpe dig som klient på en relevant måde, vil vi fortæller dig det, så du ikke spilder dine penge.
Hvis vi ikke mener, at der er relevant kemi, hvis vi ikke kan blive enige om mål og behandlingstilgang, eller hvis der ikke kan skabes en god og tillidsfuld behandlingsalliance, vil vi fortælle dig det, og vi forbeholder os så retten til at afslutte behandlingsforløbet.
Antal samtaler (og dermed også pris på forløb)
Det kan være svært at vurdere, hvor mange samtaler der er brug for i netop dit forløb, men generelt må man nok forvente minimum 15-20 samtaler fordelt på udredningssamtaler (oftest 2-4 samtaler) og justeringssamtaler ved psykiater Jacob samt støttende samtaler og justeringssamtaler ved sygeplejerske Birthe.
Det anbefales, at man trods fuld eller delvis selvbetaling ikke fravælger den fulde behandling, idet det erfaringsmæssigt er afgørende, at man kommer hele vejen rundt om de udfordringer, man har. Ligeledes er det vores erfaring, at f.eks. fokus på livsstil (søvn, motion, kost) og fokus på viden om egne udfordringer (psykoedukation) er endda MEGET vigtigt i forhold til at opnå det bedste resultat.
Fremmøde og deltagelse i behandling
Vi gør vores allerbedste for at hjælpe dig videre vha. vores samlede psykiatriske erfaring og viden, og ved Libramentis er vi altid engageret i netop dit forløb. Vi har derfor også en forventning om, at du deltager aktivt i forløbet. Det betyder også, at vi forventer, at du prioriterer at møde op til samtalerne, og vi vil opfordre til, at du engagerer dig så meget som overhovedet muligt i de behandlingstiltag, vi sammen bliver enige om at prioritere.
Da Libramentis er en forretning, der er uafhængig af det offentlige, får vi ingen indtjening, hvis du udebliver fra samtaler eller melder afbud med meget kort varsel. Ligeledes har vi en betydelig venteliste og prioriterer derfor, at vi benytter vores tider bedst muligt. Man må derfor forvente et afbudshonorar ved udeblivelse eller gentagende afbud med meget kort varsel, ligesom man kan risikere, at vi afslutter forløbet, hvis dette gentager sig flere gange.
Afbud, udeblivelser og sygdom:
Hvis du bliver syg, så du ikke kan deltage i en samtale i klinikken, skal du selvfølgelig melde afbud til sekretær Margit – 32 22 33 38, så tidligt og så hurtig som muligt. Som udgangspunkt vil vi forsøge at gennemføre samtalen via en videoløsning om muligt.
Afbud eller ændring af aftale skal ske hurtigst muligt, SENEST 24 timer inden samtalen.
Husk altid at informere os om, hvorfor du melder afbud.
- Hvis du udebliver fra en samtale, forventer vi, at du tager kontakt til os indenfor 3 dage, ellers risikerer du at blive afsluttet.
- Hvis du har flere afbud, og samtalen ikke kan gennemføres via videoløsning, vil du som udgangspunkt blive afsluttet.
Årsag til denne noget strenge afbuds-/udeblivelsespolitik er:
- at vi IKKE modtager nogen betaling, hvis samtalen ikke kan gennemføres
- at vi desværre har en meget lang venteliste, og der derfor er mange, der venter på at få behandling i klinikken, hvorfor vi forsøger at bruge alle vores tider mest effektivt
- at vi forventer, at du viser et engagement i den behandling, vi tilbyder dig, på niveau med det engagement, vi viser i vores tilgang til dig. Udgangspunktet, for at vi kan hjælpe dig, er et tæt samarbejde, hvorfor du er nødt til at deltage aktivt i de tiltag, vi sammen er blevet enige om at afprøve.
Videokonsultation
Der er mulighed for at lave videokonsultation via app’en “Min læge”, det skal dog være aftalt på forhånd. Følg nedenstående link eller læs vejledningen.
Hvis der er lavet en aftale om, at der skal laves videokonsultation, bedes du hente app’en i god tid inden den aftalte tid, så alt er klart, når videokonsultationen skal foregå.